Lättkokt rabarber


Portioner: 4
Tid: 10 min
Du behöver: 

300 g rabarber, ca 3 kraftiga stjälkar
2 msk smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Gör så här: 

Skala rabarbern om skalet är grovt, och skär stjälkarna i bitar.
Smält smöret i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning, lägg i rabarbern och låt den fräsa i några minuter Strö över sockret och värm tills det smälter. Häll på vattnet och låt koka i ca 3 minuter eller tills rabarbern är mjuk.
Montera pajen: Häll den varma rabarbern i en form eller i fyra portionsglas/formar. Strö över hälften av smulorna och servera genast med vaniljsås eller glass.

Bild för Anna K Sjögren

Mer från Anna K Sjögren


Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren